THERAPIE | PIJNKLACHTENBEHANDELING

THERAPIE | PIJNKLACHTENBEHANDELING

Naast pure ontspanning is er bij Energetic Life Force ook ruimte voor actieve pijnklachtenbestrijding en bevordering van uw algemene welbevinden. Hoofdpijn, migraine, burn-out, rusteloosheid, slaapproblemen of bijvoorbeeld fibromyalgie, een gerichte therapie kan uitkomst bieden. Ook bij ADHD of aanverwante stoornissen zijn er mogelijkheden om het lichaam meer in balans te brengen. Voor de behandeling vindt er te allen tijde een intakegesprek plaats en/of wordt er een behandelplan opgezet. Er zijn altijd meerdere (wekelijkse) behandelingen nodig om resultaat te boeken.

Fibromyalgie

Steeds meer mensen krijgen de diagnose Fibromyalgie. Kenmerkend zijn de (spier)pijnen verspreid over het lichaam. Deze pijnen worden vaak heviger na inactiviteit, overbelasting of blootstelling aan kou. Tevens gaat dit ziektebeeld vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slecht slapen (met oververmoeidheid tot gevolg), spierstijfheid, eczeem, droge huid en hoofdpijn.

Na een uitgebreide anamnese worden de (op pijnverlichting gerichte) massagebehandelingen gepland. Deze vinden plaats binnen een tijdsbestek van circa 5-6 weken. Tijdens deze behandelingen worden een aantal tenderpoints (voorafgaand een sessie bepaald) behandeld. Door middel van de voedingscheck kunnen we kijken of er specifieke triggers zijn die de pijnklachten verergeren. Met kleine aanpassingen in de voeding proberen we deze triggers zoveel mogelijk te beperken.

Cupping

Rug- en schouderklachten zijn vaak hardnekkig en moeilijk te behandelen. Om een nog betere dieptewerking te realiseren wordt er tijdens de behandeling tegen o.a. rugklachten gebruik gemaakt van cups. Na een gerichte massage (met en zonder cups) worden er een aantal cups geplaatst op de te behandelen plekken van het lichaam. Een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen tot gevolg. Let wel: plaatsing van de cups laten een rode vlek op het lichaam achter die circa 1 week zichtbaar blijft.

Guasha

Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt het lichaam, bevordert de bloedsomloop, heft blokkades op en verlicht diverse pijnen. Vooral bij klachten als migraine, burn out, fibromyalgie, astma, hooikoorts, onderrugklachten en schouderklachten als “frozen shoulder” kan Guasha uitkomst bieden. Let wel: bij de behandeling ontstaan rode plekken op de huid. Deze verdwijnen normaliter binnen 2 tot 7 dagen.

Oorkaars

Een oeroude therapie, die gebruikt kan worden om een groot aantal klachten te verminderen. Oorkaarstherapie wordt ingezet bij klachten als: hoofdpijn, stress, neus-, voorhoofd-, bijholte- en/of keelontsteking, hooikoorts etc. Uiteraard is het ook heerlijk om te ondergaan ter ontspanning of om “ruimte” te creëren in je hoofd.