MASSAGE | ONTSPANNING

MASSAGE | ONTSPANNING

Bij Energetic Life Force zijn de massages zeker niet alleen op het fysieke lichaam gericht. Er is ruime aandacht voor de mentale, emotionele, sociale en spirituele kant van het mens-zijn. In de intieme praktijkruimte, ondersteund door rustgevende muziek en heerlijke geuren kan er gekozen worden voor diverse massages. Hierbij wordt (waar mogelijk) rekening gehouden met een ieders klachten, beperkingen en/of voorkeuren.

Ontspanningsmassage

De meest klassieke vorm van massage en een weldaad voor het gehele lichaam. De massage ontspant lichaam en geest  en brengt deze tot rust. Spieren en onderhuids bindweefsel worden op een zachte manier losser gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse oliën, passend bij het moment. Bij de 60 minuten durende massage wordt alleen de achterzijde van het lichaam gemasseerd. Desgewenst kan deze uitgebreid worden met de voorzijde (tot max. 120 minuten)

Intuïtieve massage

Als cliënt kies je jouw favoriete muziek en etherische olie (geur) uit. Voor de massage wordt het lichaam gependeld om eventuele blokkades waar te kunnen nemen. Een korte “meditatie” leidt je naar de plek waar je het beste kunt ontspannen. Er volgt een massage waarbij afwisselend gebruik gemaakt wordt van diverse effleurages en knedingen. Gecombineerd met de warme massage-olie is dit een weldaad voor lichaam en geest. De gehele sessie duurt circa 100 minuten.

Massage bij kanker

Kanker, wie heeft er (nog) niet mee te maken gehad. Elk jaar krijgen er meer en meer mensen de diagnose. Na deze ingrijpende gebeurtenis moet het allemaal nog beginnen: aanvullende onderzoeken, (pijnlijke) behandelingen/therapieën, vervelende bijwerkingen en zeker niet te vergeten de emotionele achtbaan waar je als kankerpatiënt in terecht komt. Maar wat als je je tijdens dit hele proces gewoon weer even mens wil voelen?

In 2017 heb ik, als massagetherapeut, een specialistische opleiding “Massage bij Kanker” gevolgd om mensen die (ooit) de diagnose kanker hebben gekregen te mogen masseren. Deze opleiding heeft mij kennis gegeven over de ziekte kanker, maar ook over de verschillende behandelingen en de vele bijwerkingen. Dit heeft mij in staat gesteld op een verantwoorde manier te zorgen voor een liefdevolle, zachte en respectvolle massage tijdens en/of na het behandelingstraject (ook tijdens de chemotherapie). De massage werkt ondersteunend en rustgevend. Elke massage wordt, op basis van een uitgebreid intakegesprek, toegespitst op de medisch en mentale situatie van dat moment.

De massages vinden plaats in mijn praktijk, maar kunnen desgewenst ook bij u thuis, in een ziekenhuis/verpleeghuis of hospice verzorgd worden.

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten. Meer informatie hierover vindt u op http://www.instituutmassagebijkanker.nl/

Metamorfose massage

De Metamorfose massage helpt je om in je diepste zelf te stappen en om daar je kwaliteiten en talenten te ontdekken en je belemmeringen onder ogen te zien. Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzondes van je wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Een mooie reis vol innerlijke veranderingen op het gebied van bewustwording, spiritualiteit, loslaten, genezing en groei.

Hot Stone massage

Klassieke ontspanning en thermotherapie worden met elkaar gecombineerd. Het gebruik van warme basalt stenen zorgt voor een diepe ontspanning. De stenen worden verwarmd tot zo’n 45-55 graden, waarna deze gebruikt worden om het lichaam mee te masseren. Ook wordt er gebruik gemaakt van specifieke “leggingen” van de stenen op het lichaam. De warmte dringt diep het lichaam binnen en blokkades in het spierweefsel worden makkelijker opgelost. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Bij deze massage (circa 70 minuten) wordt de achterzijde van het lichaam gemasseerd.

Sportmassage

Een stevige (deel)massage die de afvoer van gifstoffen stimuleert om zo de kans op blessure(s), kramp, vermoeidheidsverschijnselen of pijn te verminderen. Een adequate herhaling van deze massage is dan ook een must voor de fervent sporter. In overleg wordt bekeken welk lichaamsdeel (benen, armen, schouders en/of rug)  behoefte heeft aan gerichte aandacht. Voor de iets minder gedreven sportbeoefenaar kan deze massage ook heel gemakkelijk gecombineerd worden met een klassieke ontspanningsmassage. Een reguliere sportmassage duurt circa 30 minuten. In combinatie met een klassieke ontspanningsmassage is dit 90 minuten.

Stoelmassage

Stoelmassages kunnen zowel door particulieren als door bedrijven gereserveerd worden. Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die geen fan zijn van olie, maar wel willen ontspannen. Tijdens deze behandeling komen rug, schouders, nek, hoofd en armen aan bod. Ook kunnen er wat rekoefeningen worden gedaan. Vooraf aan de massage wordt gekeken wat het aandachtsgebied is. De stoelmassage is zowel in de praktijk te reserveren alsook bij u aan huis. Leuk als verjaardagscadeau, vrijgezellenfeest of gewoon omdat het kan. Voorwaarde voor huisbezoek is dat er minimaal 3 opeenvolgende sessies gepland moeten worden. Een massage duurt 20-25 minuten.

Werkgevers die hun werknemers net even dat beetje extra willen bieden kunnen gebruik maken van stoelmassages op locatie. U faciliteert de ruimte en Energetic Life Force doet de rest. Voor meer informatie en prijzen kunt u vrijblijvend informeren via het contactformulier.