MASSAGE | ONTSPANNING

MASSAGE | ONTSPANNING

Bij Energetic Life Force zijn de massages zeker niet alleen op het fysieke lichaam gericht. Er is ruime aandacht voor de mentale, emotionele, sociale en spirituele kant van het mens-zijn. In de intieme praktijkruimte, ondersteund door rustgevende muziek en heerlijke geuren kan er gekozen worden voor diverse massages. Hierbij wordt (waar mogelijk) rekening gehouden met een ieders klachten, beperkingen en/of voorkeuren.

Ontspanningsmassage

De meest klassieke vorm van massage en een weldaad voor het gehele lichaam. De massage ontspant lichaam en geest  en brengt deze tot rust. Spieren en onderhuids bindweefsel worden op een zachte manier losser gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse oliën, passend bij het moment. Bij de 60 minuten durende massage wordt alleen de achterzijde van het lichaam gemasseerd. Desgewenst kan deze uitgebreid worden met de voorzijde (tot max. 120 minuten)

Intuïtieve massage

Voordat de massage start worden de chakra’s gependeld om eventuele blokkades waar te kunnen nemen. Een korte “meditatie” leidt je naar de plek waar je het beste kunt ontspannen. Er volgt een massage waarbij afwisselend gebruik gemaakt wordt van diverse effleurages en knedingen. Gecombineerd met passende muziek,  op het moment afgestemde geuren en de verwarmde massage-olie is dit een weldaad voor lichaam en geest.

Massage bij kanker

Elk jaar krijgen er steeds meer mensen de diagnose kanker te horen. Na deze ingrijpende gebeurtenis moet het allemaal nog beginnen: aanvullende onderzoeken, (pijnlijke) behandelingen/therapieën, vervelende bijwerkingen en  zeker niet te vergeten de emotionele achtbaan waar je als patiënt in terecht komt. Maar wat als je je tijdens dit hele proces gewoon weer even mens wil voelen?

In 2017 heb ik, als massagetherapeut, de specialisatie opleiding “Massage bij Kanker” gevolgd om mensen die (ooit) de diagnose kanker hebben gekregen te mogen masseren. Deze (basis)opleiding heeft mij kennis gegeven over de ziekte kanker, maar ook over de verschillende behandelingen en de vele bijwerkingen. In de jaren die volgden heb ik mijn kennis en kunde mogen uitbreiden met bijscholingen als “massage bij hematologische kankers” en “fasciatherapie bij kanker”. De (interne) ziekenhuistraining in HMC Antoniushove in Leidschendam waaraan ik in 2019 heb mogen deelnemen heeft mij de praktische handvaten gegeven om te kunnen masseren in een omgeving waarbij infusen, hartmonitoren en allerhande ziekenhuisapparatuur aan de orde van de dag zijn. Tijdens deze training ben ik bijzonder geraakt door de mooie reacties en de openheid van de patiënten die ik heb mogen masseren.

De gevolgde opleidingen en de reeds ruim opgedane ervaring stellen mij in staat om op een verantwoorde manier te zorgen voor een liefdevolle, zachte en respectvolle massage tijdens en/of na het behandelingstraject (ook tijdens de chemotherapie). De massage werkt ondersteunend en rustgevend.  Elke massage wordt, op basis van een uitgebreid intakegesprek, toegespitst op de medische, fysieke en mentale toestand van dat moment.  Afspraken vinden plaats in mijn praktijk, maar kunnen desgewenst ook bij u thuis, in een ziekenhuis/verpleeghuis of hospice verzorgd worden.

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten. Meer informatie hierover is te vinden op:

 
Metamorfose massage

De Metamorfose massage helpt je om in je diepste zelf te stappen en om daar je kwaliteiten en talenten te ontdekken en je belemmeringen onder ogen te zien. Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzondes van je wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Een mooie reis vol innerlijke veranderingen op het gebied van bewustwording, spiritualiteit, loslaten, genezing en groei.

Hot Stone massage

Klassieke ontspanning en thermotherapie worden met elkaar gecombineerd. Het gebruik van warme basalt stenen zorgt voor een diepe ontspanning. De stenen worden verwarmd tot zo’n 45-55 graden, waarna deze gebruikt worden om het lichaam mee te masseren. Ook wordt er gebruik gemaakt van specifieke “leggingen” van de stenen op het lichaam. De warmte dringt diep het lichaam binnen en blokkades in het spierweefsel worden makkelijker opgelost. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Bij deze massage wordt de achterzijde van het lichaam gemasseerd.

Massage op locatie voor bedrijven

Voor veel mensen is het tegenwoordig een hele kunst om alle ballen in de lucht te houden: werken, het gezin, sociale contacten, sporten etc. Al snel lopen mensen zichzelf voorbij en ontstaan er allerlei vage klachten, zoals hoofdpijn, pijnlijke spieren en vermoeidheid. Bij zo’n 30% van de werkende mensen mondt dit uit in een depressie of burn-out. Zonde, aangezien dit onnodig is. Hoe kunt u, als werkgever, hier een positief steentje aan bijdragen? Eigenlijk is het heel simpel: gun uw personeel op regelmatige basis een rustmoment in de vorm van een massage op locatie. Even 15-20 minuten van de werkvloer, bewust afschakelen en tijdens het ondergaan van een ontspannen massage weer energie opdoen voor de rest van de werkdag. Een massage is DE manier om tevreden en ontspannen werknemers te krijgen en/of te houden.

De effecten van een regelmatige massage:

  • stimulatie van doorbloeding
  • versterking van het immuunsysteem
  • stimulatie van afvoer afvalstoffen
  • ontspanning geestelijk en lichamelijk
  • verminderen van stress
  • verbetering van concentratie
  • positief effect op de werksfeer

De duur en regelmaat van de massage wordt in onderling overleg bepaald. U faciliteert de ruimte en Energetic Life Force doet de rest. Voor meer informatie en tarieven kunt u vrijblijvend informeren via het contactformulier.